ДСМ / дневно синергично меню /. Здравословна и вкусна храна, която ви дава енергия през целия ден!Подробен хранителен план определящ, как, кога да приемаме храни и напитки и в какво количество. Tъй като часовете от денонощието през които се храним, засягат биологичния ритъм на тялото ни, който регулира всички аспекти на метаболизма в период на цикъл от 24 часа, затова по различно време през деня, тялото ни има нужна от определени хранителни вещества приемани в 24 часов хранителен протокол.

Как е създадена диетата-протокол ДСМ Златното сечение - синергия с растителна хрна

Как е създадена диетата-протокол ДСМ Златното сечение - синергия с растителна хрна

Мое откритие за метод и способ, е че определени златни еталони от Варненски некропол / най-старото обработено злато на света / са използвани за измерване и определяне на каква и в какво количество растителна храна да се приема за балансирано хранене съответващо на пропорциите на златното сечение. Съпоставяйки съотношенията от един конкретен златен еталон с извлечени математически зависимости от златното сечение към основните видове растителни храни, ( зърнени, бобови, ядки, зеленчуци и плодове), и изчислявайки хранителните им калории стойности чрез диетичен софтуер се получиха удивителни резултати. А именно точни пропорции между калориите от белтъчини, въглехидрати и мазнини в съотношение на Златното сечение. Оказва се, че хората от тази цивилизация са имали и знания за метод как да се постигне пълноценно хранене с малко количество растителна храна, като използват лесен начин за определяне каква растителна храна и какво количеството от нея е нужно да се приеме за да се постигне балансирано и пълноценно хранене през целия ден само с растителна храна Вдъхновени от това забележително откритие ние от КАЯ ФУУДС през последните две години създадохме и разработихме способ, метод, който нарекохме: „ Дневно синергично меню – Златното Сечение – синергия с растителна храна“. А с продуктите и рецептите, които създадохме за този метод, консумацията на растителна храна е лесно, достъпно и разнообразно, полезно и смислено, здравословно и вкусно дело. И това според мен„Истинско решение“: Синергия!------------------------- Димо - съосновател на Кая Фуудс

ЗА ПЪРВИ ПЪТ! Диета - Протокол Златното сечение

ЗА ПЪРВИ ПЪТ! Диета - Протокол Златното сечение

„Пропорцията на златното сечение формира основата на диетата-протокол, която е най-тясно съобразена с дизайна на човешкото тяло, диета, проектирана по същия начин като вашето тяло — диета, толкова ефективна, колкото и красива. Това е целта на синергичният план на хранене: да се храним така, както сме създадени да ядем.“ Смятаме, че една и съща логика движи пропорциите от “Златното сечение” в природата и пропорциите на макронутриентите в храната, които усвояваме за постигане на синхронизация и баланс в тялото ни. Изполването на тази фундаментална аналогия между заобикалящата ни среда/външния космос /и нашето тяло/вътрешния космос/е в основата на нашето ДСМ /дневно синерично меню. Следвайки принципа на “Златното сечение” изчисляваме дневни менюта в точни пропорции между калориите от белтъчини, въглехидрати и мазнини. Всяко дневно синергичо меню е диетично изчислено, за да се покаже достатъчното количество на макро и микронутриенти в храната, която предлагаме. Цифровото изражение на “Златното сечение - 1,618 ” е съотношението между калориите от белтъчини, въглехидрати и мазнини: /белчтъчини /14,6% * 1,618= 23,6% / въглехидрати / ; 14,6% + 23,6% = 38,2% * 1,618 = 61,8 % / мазнини /.

Какво е ДСМ /дневно синергично меню със 100% растителна храна ?

Какво е ДСМ /дневно синергично меню със 100% растителна храна ?

То е разнообразно и балансирано, включващо сезонни храни: зърнени, бобови растения, ядки, зеленчуци и плодове, билки, и пробиотици. Включително и водорасли, които всъщност са морски зеленчуци. И всички тези дарове на природата присъстват в ДСМ. Така включването в ДСМ на многообразие от растителни храни и пробиотици в едно дневно балансирано меню осигуряват необходимите за деня макро и микро нутриенти, като минерали /желязо, цинк, калций/ и витамини /А, B12, C, K/ в естествения им вид. По този начин с малко количество разнообразна, вкусна и балансирана растителна храна бързо се достига до чувство за ситост и удоволетвореност /синергия/.

Колко храна да приемаме за едно ДСМ Златното сечение /дневно синерчично меню ? Следете "голямата картина"!

Колко храна да приемаме за едно ДСМ Златното сечение /дневно синерчично меню ? Следете "голямата картина"!

При синергичната комбинация изпозвайки пропорциите от Златното сечение и с добавени пробиотици, хранaта се усвоява по-ефективно и така са нужни по-малко калории. ДСМ се разпределя в три хранения, при които се прилага разделност на растителните групи храни. Бобови не се комбинират с плодове, плодове не се комбинират със зърнени, бобови и зеленчуци. Примерно ДСМ за мъж имащ висока активност през деня. Прием 1600-1800 калории, което е около 20% по-малко калории от общо приетата норма от 2000-2500 калории. 1. Хранене – малко зърнени храни, бобови, зеленчуци, малко ядки и добавени пробитици - 700 калории 2. Хранене – плодове, малко ядки и добавени пробитици - 700 калории 3. Хранене – зеленчуци и малко ядки - 300 калории Това разпределение осигурява енергия през целия ден и нисък гликемичен индекс и товар. Ядките се приемат основно, като тахан и в сосове. В едно ДСМ меню при 1800 калории на ден се приемат 80-90 гр. мазнини само от "добрите мазнини", които осигуряват основните калории, като са от ядки и малко зехтин. Този дневен прием на мазнини съответства на "общо приета регулярна" диета от 2500 калории. Аналогично при въглехидратите приемани чрез ДСМ Златното сечение, те са около два пъти по-малко, а фибрите са с около 10-20% в повече. ДСМ за жени и деца е 1000 – 1300 калории, а за мъже ДСМ е 1600 – 1800 калории за чувство за ситост и удоволетвореност /синергия/. 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 СЛЕДЕТЕ "ГОЛЯМАТА КАРТИНА"! Дали само заради идеята, че имаме нужда от много белтъчини трябва да се консумират храни/добавки/изолати, които не се срещат в естествено състояние в природата? Като грахов, соев или пшеничен протеинов изолат? Който изолат аз не знам как може да се извлече в домашни условия. И ако искаме да увеличим приема на белтъчини просто да не забравяме, че съчетаването на целите/пълноценните храни осигуряват повече протеини, като: конопено семе, ядки, зърнени и бобови растения, тофу и някои зеленчуци: следете голямата картина. Ние ви предлагаме продукти, диета-протокол, меню и рецепти, които са балансирани, вкусни и с достатъчно бетъчини и минерали само от цели/пълноценни храни и обогатени с най-мощните пробиотици. Такива, които може да отгледате в градината си и да приготвите във вашата кухня. 🙂

Кога да приемаме  ДСМ Златното сечение /дневно синергично меню ?

Кога да приемаме ДСМ Златното сечение /дневно синергично меню ?

Нашата препоръка е 16/8 по периодично гладуване/ fasting . Примерни часове за приемане на ДСМ: 1. Хранене / обяд е между 11- 12 ч. - това е основно и най-колоричното ядене през деня. За тези, които обичат да закусват, зърнените храни се преместват от обяда към закуската 2. Хранене / късна закуска е между 14 -17 ч. - тук плодовете и ядките могат да се разпределят в този диапазон от 14 до 17ч. 3. Хранене / лека вечеря е между 18 - 20ч. - сурови или приготвени зеленчуци с малко ядки.

Колко дни през седмицата или годината може да сме на растителна храна?  Смятаме, че отговорът е назад към корените на тракийската цивилизация.

Колко дни през седмицата или годината може да сме на растителна храна? Смятаме, че отговорът е назад към корените на тракийската цивилизация.

Най-интересното е, че следването на постите през годината е била хилядолетна традиция по нашите земи. Защото в България има условията и е най-подходящото място в света да се храниш основно с растителна храна. Първите вегетарианци са били траките, доказаха го археологическите проучвания на проф. Диана Гергова, която споделя, че нашите предци са били духовно извисени, естети и учени. Известно е, че един от най-известните траки - Орфей, е вегетарианец и също така самият той е споделял публично своите виждания и идеите му са били споделени от голяма част от тракийските племена по нашите земи, които са изключително богати на билки, разнообразна и питателна растителна храна и виреещи по нашите земи най-мощните пробиотици. Така пости от 220 дни в годината по един естествен начин са приети и запазени и в христианската традиция. На седмична база нашата препоръка е от 3 до 5 дни да се приема само растителна храна.

Прочетет повече за Златното сечение от статията тук:

Прочетет повече за Златното сечение от статията тук:

Какво обяснява последователността на Фибоначи?

Научете повече
Научете повече за златното сечение от статията в Списание 8 :

Научете повече за златното сечение от статията в Списание 8 :

Най-старата геометрия се заражда по нашите земи

Научете повече