"Винаги има какво още да се очаква...А и така трябва
да бъде. Иначе неуморните ни усилия да ставаме все по
добри биха спрели дотук". Това е философията от времето когато приготвях японска кухня в бившият ми японски ресторант “Сазае“, гр. Варна.

Японската кухня, както и здравословното хранене е
голямата ми страст. Повече от 7 години изучавах японската кухня от автентичен японски учител г-н Нарихито Матсунага в Лондон. И резултата се проявяваше в японски ресторант "Сазае", гр. Варна https://www.facebook.com/sazae.bg/ .
През 2013 г затворих ресторанта, защото приех идеята "Веган". Има Дзен сентенция, която гласи " Приготвянето на храна не касае само мен и другите, това касае всичко "

Всички сме чували поговорката: "Ние сме това, което ядем."
Дали ще го наречем Енергия, Ки, Чи, Прана или сила на съзнанието и волята, качеството и произхода на храната, която поемаме определя качеството на Енергията, която циркулира из тялото ни. С тази Енергия ние си взаимодействаме, тя влияе както на нас, така и на заобикалящата ни среда.

След почти 18 месеца проби в кухнята се зароди концепцията и философията на Kaya Vegan Foods

"Всички съставки, които използваме са дар от природата. Влагаме ги така, както ги е дала природата, запазвайки тяхната уникалност"

През месец Май 2017г. създадох vegan bistro “Kaya Foods”- Лондон, Англия. С веган меню без аналог в Лондон и с много добри отзиви
www.facebook.com/kayafoods/menu/
www.happycow.net/reviews/kaya-vegan-foods-surbiton-london-95031

Година и половина престой в Лондон ми даде възможност да изпробвам и усъвършенствам рецептите си във веган столицата на Европа.

През месец Май 2018г. '‘Kaya Foods / 100% Plant – Based’ взе участие във веган фестивал VegFest Bristol 2018.

В момента Kaya Foods / 100% Plant – Based’ притежава собствен производствен цех за веган продукти. Намираш се в сърцето на тракийската низина гр. Раднево. Смятаме, че с този производствен цех за веган продукти ще можем да бъдем много по-полезни за хората, животните и планетата.

Нашата цел е балансирана, здравословна и вкусна храна, която да Ви дава енергия през целия ден.
Но за нас са важни пробиотиците и микронутриентите, като минерали/ желязо, цинк, калций, магнезий.../ и витамини / А, В12, С, К.... в естествения им вид.
Истинското решение е в използване на водорасли, които са естествен източник на минерали и витамини, а също и на чудотворните български закваски / пробиотици , чрез който се подобрява усвояването на хранителните вещества и витамините.
Когато е истинско, екологично, натурално... няма повече какво да кажем. Вие, КЛИЕНТИТЕ знаете останалото.

Нашето обещание е да предлагаме всички изпробвани и доказали се веган рецепти, който съм създал досега и които са истинско решение.


Chef Димо

Пресата за нас
https://spisanie8.bg/храна/2021/0309/бургери-за-здрави-българи.html
За нас и нашата история imageЗа нас и нашата история image