Слънчогледово  семе

5 Причини да ядете слънчогледови семки

1. Слънчогледовите семки притежават невероятни ползи за поддържането на здравето, косата и кожата.

Слънчогледовите семки са богат източник на витамин Е, В и D. Количеството на слънчевият витамин е много повече, отколкото в черния дроб на риба треска, която се е счита за един от най-богатите източници на витамин D. Освен това сред минералите е най-значително количеството на фосфор и калий, но също така са богати на селен, магнезий, цинк, натрий, силиций, хром, мед, колбат и дори желязо. 

2 . Храната, която помга на тялото да гори мазнини

Слънчогледовите семки съдържат много незаменими аминокиселини, които осигуряват нормален обмен на мазнини в организма и подпомагат работата на сърдечно-съдовата система, както и на жлезите с вътрешна секреция. 

3. Поддържат здравето на сърдечно-съдовата система 

Слънчогледовите семки съдържат високо количество полененаситени мастни киселини, които значително ни помагат в борбата с отлаганията по кръвоносните съдове.
В случай, че сте сред хората страдащи от висок холестерол и триглицириди, то обезателно включете поне 3 супени лъжици на ден, което прави около 60 грама слънчоглед 

4 . Подходящи за хората страдащи от диабет и инсулинова                   резистентност 

Слънчогледовите семки са отлична закуска за тези от вас, които страдат от инсулинова резистентност и диабет тип 1 и 2. След отличните им свойства е и умението им да поддържат стабилни нивата на кръвната захар. 

5 . За съхраняването на красива и блестяща кожа 

Слънчогледа е отлично средство за поддържането на здрава и млада кожа благодарение на съдържащите се в тях хранителни вещества, витамини, минерали и мазнини.