Искаме да представим нюансите на растителната храна и комплектността на синергичните процеси възникващи чрез нея.  Което означава, че ако не разбираме състава, свойствата и комплектността на растителните храни, тогава не разбираме синергичните процеси, които те създават . Това е като да сме на пътуване без карта.  

Чрез нашите продукти „Кая Фуудс“ и бистро „Кухня Кая - София - синергия с растителна храна"  и диетата-протокол „ДСМ/дневно синергично меню/ Златното сечение - синергия с растителна храна“ искаме да създадем карта, която да се ползва от всички, през комплектността на това, което кара растителната храна да работи и да е истинско решение – Синергия. И ние трябва да разберем това, ако искаме да разберем проблемите, които трябва да решаваме днес. Като най-основният е как да се изхраним 10 милиарда по един здравословен, екологичен и морален начин. Защото, винаги най-важното за човека от неговото съществуване е било търсенето и осигуряването на храна, като фундаментален инстинкт за оцеляване. Защото каквото и да правим винаги имаме нужда от храна.  И като най-важен елемент от нашето съществуване, може да се твърди, че недостига на храна или неправилното хранене е най-значимия процес, който може да доведе буквално до застрашаване на нашето съществуване.

Също мотивацията ни  е просто да  пазим живота и да споделяме опит и знания, като антидот срещу фундаменталния ни инстинкт за оцеляване свързан с търсене и осигуряването ни с храна, пренебрегвайки многото страдания, които причиняваме за това.


Ние не предоставяме някаква новаторска информация. Почти всичко, което казваме, вече е било казано по един или друг начин.

Но това, което правим, е да предоставим тази информация в контекст, който е достъпен за публиката. Това, което показваме е процеса чрез, който отворихме вратата към съвременния подход за разбирането ни за синергия, отворихме вратата към характеристиките и комплектността на растителната храна,  отворихме врата към съпричастността и силата на растителната храна. И тук може да се намерят отговорите на въпросите за това как да се изхраним 10 милиарда по един здравословен, екологичен и морален начин.

Това е градивният елемент, необходим за индивид, гражданин, който желае да отдели време и усилия, за да научи как работят синергията и растителната храна, как това взаимодейства с нашия свят. Градивните елементи са там и някой, който иска, ще може да изгради солидна основа, върху която да започнем да вървим напред. И това прави този процес толкова ценен.

Само по себе си това не решава нещо, а е началото на процеса. Показваме този процес, в който можем да се върнем назад към корените ни. Не знаем колко  хора ще се повлияят, като прочетат това. Но това, което знаем е, че това е най-важният въпрос на съвременната ни епоха.

Тъй като този процес има способността да покаже на тази „аудитория“, която смята, че само или основно с растителна храна не може да се функционира на оптимално ниво, където да се постигне хармония и баланс с природата.  И не става въпрос, че хранейки се с растителна храна да е някакъв процес на т.нар. духовно пречистване или израстване, а същевременно с това да преживяваме стрес или безпокойство, че няма да може да си набавим необходимите хранителни вещества, минерали, витамини и енергия, вкусови качества, достъпност и разнообразност. Сигурно повечето от нас са изпитвали чувството, че когато наистина много огладнееш, тогава всички планове и идеи изчезват, че  растителната храна ще удовлетвори този т.нар. вълчи глад . Това е нещо, като  известеният цитат на Майк Тайсън : „Всеки има план, докато не получи удар в лицето“. Където на теория и практика, нещата не се припокриват.

И също не става въпрос, че ще трябва да следваме известната максимата „no pain-no gain / без болка, няма победа“ , а всъщност да е точно обратното “no pain – all gain / без болка, получаваш всичко“. 

   Така създадохме за първи път  диетата-протокол : ДСМ/дневно синергично меню/ Златното Сечение - синергия с растителна храна. Където теорията и практиката да се припокриват. Тук няма тайна съставка, която да се знае. Просто трябва да познаваме Синергията. Трябва да разберем какво кара Синергията да работи. Трябва да разберем процесите зад Синергията.

Мое откритие за метод-способ, е че определени златни еталони от Варненски некропол / най-старото обработено злато на света /  са използвани за измерване и определяне на каква и в какво количество растителна храна да се приема за балансирано хранене съответващо на пропорциите на златното сечение. Съпоставяйки съотношенията от един конкретен златен еталон с извлечени математически зависимости от златното сечение към основните видове растителни храни, ( зърнени, бобови, ядки, зеленчуци и плодове), и изчислявайки хранителните им калории стойности чрез диетичен софтуер се получиха удивителни резултати. А именно точни пропорции между калориите от белтъчини, въглехидрати и мазнини в съотношение на Златното сечение.

Оказва се, че хората от тази цивилизация са имали и знанията за метод как да се постигне пълноценно хранене с малко количество растителна храна, като използват лесен начин за определяне каква растителна храна и какво количеството от нея е нужно да се приеме за да се постигне балансирано и пълноценно хранене през целия ден само с растителна храна

Вдъхновени от това забележително откритие ние  от КАЯ ФУУДС през последните две години създадохме и разработихме способ - метод, който нарекохме: диетата-протокол „ДСМ Златното сечение - синергия с растителна храна“

Водейки се от това  съответно създадохме и изпробвахме нови продукти и рецепти за тази диета - протокол, където консумацията на растителна храна е лесно, достъпно и разнообразно, полезно и смислено, здравословно и вкусно дело. И това според нас е „Истинско решение“: Синергия!

Също не смятаме, че може веднага да разберем всеобхватността, че може да покажем всички нюанси в синергичното кулинарно изкуство. Но смятаме, че знаем, че имаме пълна кутия с инструменти и градивните елементи за да изградим солидна основа по пътя на синергичното кулинарно изкуство, което започва със споделяне.  

То също се определя и означава повече, като процес. Където приготвянето на храната и създаването на рецепти е процес, който обхваща всичко по един смислен начин. Разбирането на този процес е много изискващо, защото това може да няма граници, но може би това е смисълът на синергичното кулинарно изкуство.

Димо

/съосновател на Кая Фуудс/



Виж нашите продукти от тук:


бистро-магазин Кухня Кая - София /малкото НДК


СЕДМИЧНИ МЕНЮТА НА АБОНАМЕН ПО ПРОТОКОЛА "ДСМ ЗЛАТНОТО СЕЧЕНИЕ - СИНЕРГИЯ С РАСТИТЕЛНА ХРАНА".

 ИМАШ ЖЕЛАНИЕТО, НО НЕ И ВРЕМЕТО. ПО-ЛЕСНО ЩЕ ТИ Е С НАШАТА ПОДКРЕПА.

СУПЕР ПОДРОБЕН ДИЕТИЧЕН АНАЛИЗ НА ВСЯКО НАШЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТ www.nutritics.com


ВИЖ РЕГУЛЯРНОТО НИ МЕНЮ И СЕДМИЧНОТО НИ МЕНЮ "ДСМ ЗЛАТНОТО СЕЧЕНИЕ" ОНЛАЙН  ОТ ТУК:


   


фундаментална аналогия

 диета, толкова ефективна, колкото и красива

 синхронизация и баланс в тялото ни

най-тясно съобразена с дизайна на човешкото тяло


ДСМ / дневно синергично меню /. Здравословна и вкусна храна, която ви дава енергия през целия ден! Подробен хранителен план определящ, как, кога да приемаме храни и напитки и в какво количество. Tъй като часовете от денонощието през които се храним, засягат биологичния ритъм на тялото ни, който регулира всички аспекти на метаболизма в период на цикъл от 24 часа, затова по различно време през деня, тялото ни има нужна от определени хранителни вещества приемани в 24 часов хранителен протокол.

„Пропорцията на златното сечение формира основата на диетата-протокол, която е най-тясно съобразена с дизайна на човешкото тяло, диета, проектирана по същия начин като вашето тяло — диета, толкова ефективна, колкото и красива. Това е целта на синергичният план на хранене: да се храним така, както сме създадени да ядем.“


 Виж повече в "ДСМ Протокол "Златно Сечение" - Как да постигнем синергичен ефект хранейки се с растителна храна?